Zuurdesembrood
(audio voorgelezen tekst)
Het is echt gezonder.
In de vergelijking van zuurdesem brood en gewoon brood zijn er potentiële gezondheidsvoordelen door de bereidingswijze van zuurdesembrood.
Het fermentatieproces dat betrokken is bij het maken van zuurdesem is wat het onderscheidt van veel andere broodsoorten - het is ook iets dat extra gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.
Studies hebben aangetoond dat de fermentatie van plantaardig voedsel, met inbegrip van zuurdesembrood, de verrijking van B12 mogelijk maakt en de in vitro verteerbaarheid van eiwitten verbetert.
Bovendien kunnen sommige van de melkzuurbacteriestammen, die de basis vormen van zuurdesem probiotica, de maag- en darmgezondheid verbeteren.
Onderzoek suggereert dat echt zuurdesembrood makkelijker verteerbaar is en een lagere glycemische index heeft dan andere broodsoorten van graan.
En gelukkig is zuurdesem niet minder smakelijk omdat het gezonder is, omdat fermentatie ook aminozuren produceert die extra smaak toevoegen, ondanks het lagere zoutgehalte in het brood zelf.
Hieronder vind je een prachtige online cursus om zelf te beginnen met zuurdesembrood bakken.
Bak je Eigen Brood - Ambachtelijk Cursuspakket
Leer ambachtelijk brood bakken als een pro met alle tips, tricks & tutorials met het Complete Ambachtelijke Cursuspakket
* Basiscursus Brood Bakken
* Bubbelende Desemstarter Maken
* Succesvol Desembrood Bakken
* BONUS #1: Extra Instructievideo’s
* BONUS #2: Levenslang Lidmaatschap Broodbakclub
* BONUS #3: Persoonlijke Bakhulp
-
Leer Gistbrood & Desembrood bakken als een Pro!
-
Voorkom Misbaksels & bak met Succes!
-
Alle fijne Broodbakkneepjes overzichtelijk bij elkaar
-
Bekijk het lesmateriaal zo vaak je wilt in je Eigen Tempo
-
Start Direct en bak Gelijk Geweldig Brood!